De hortensiatuin.donderdag 16 april 2015

Nieuw jasje voor ons huis en voor mijn blog

Vorig jaar hebben we besloten een andere kleur verf voor ons huis te gebruiken. De kozijnen en luiken waren ook wel hard toe aan een nieuw laagje verf. We hebben gekozen voor staalgrijs. Het is een enorm verschil met de groene kleur die er eerst op zat.


De gevel zelf was eerder al opnieuw gestucadoord door onze hele lieve buurman, hij heeft een stucadoorsbedrijf gehad en heeft dit voor ons nog gedaan, terwijl hij al met pensioen was gegaan. Natuurlijk genieten de buren nu ook wel van een heel mooi uitzicht, haha. Op onze beurt genieten wij ook weer van het uitzicht op hun tuin. Het huis van de buren ligt was verder naar achteren, waardoor wij op hun prachtig onderhouden tuin uitkijken.


Ook de gevel plint is door een gespecialiseerd bedrijf gereinigd, opnieuw gevoegd in een mooi grijze kleur en meteen geïmpregneerd tegen vocht. Met onze muren van enkel steen is dat wel nodig.

Het resultaat daar zijn we heel erg blij mee. Wij wonen in een oud arbeiders huisje dat is gebouwd in 1917. We hebben zelfs nog een oude foto gevonden van ons huis. Het is het huis aan de linker kant met (toen ook al) de luiken. Toen zat de voordeur er nog in, daar zit nu een groot raam.


We hebben deze foto in een mooie oude lijst gedaan zo kunnen we nog eens terug kijken naar het verleden. In de tijd dat er nog geen of weinig auto's waren. De straat was nog onverhard en er was nog geen stoep maar een grasberm, laat staan parkeerplaatsen vol met auto's.


 Wat een verschil met de situatie van nu. We wonen in het centrum van ons dorp. En onze straat is een soort van ontsluitingsweg van het centrum geworden. Dus wordt er volop geparkeerd en is er veel verkeer in het oude smalle straatje. Nou ja in het centrum wonen heeft natuurlijk ook wel voordelen.


Ook van de schuur hebben we alle kozijnen en deuren geschilderd in de mooie grijze kleur. 


Zelfs het vogelvoeder huisje dat mijn vader nog heeft gemaakt moest eraan geloven. Hij is nog net te zien aan de linkerkant achter de tweede beukenhaag.Nog even een detailfoto van het nieuwe zwarte beslag wat we op de poortdeur hebben geplaatst. Nu is het plaatje helemaal klaar aan de buitenkant. En kunnen we ervan gaan genieten. Maar we gaan natuurlijk ook wel binnen verder. We (lees ik en vooral niet Peter) hebben nog heel veel plannen en ideeen.

Daarnaast zullen jullie wel hebben gezien dat het uiterlijk van mijn blog ook is veranderd. Een nieuw kleurtje en toch nog een nieuwe header. Ik heb het aangedurft een hele nieuwe header te maken met picasa. De vorige vond ik ook al mooi geworden. Maar deze vond ik  zelf nog mooier. Het was wel een klus hoor. Ik dacht op een moment, waar ben ik aan begonnen. Alles was verplaatst en sommige dingen kreeg ik echt niet meer goed. Maar gelukkig had ik tijdens de paasdagen bezoek van onze dochter Anke. Zij heeft gelukkig geholpen alles weer goed te krijgen. Met dit als mooi resultaat.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden even mee te kijken naar de buitenkant van ons huis. 

Gezellig weekend straks,

Lieve groet Roelie

45 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er mooi uit Roelie, een prachtige kleur die helemaal van deze tijd is.
  Leuk om te zien hoe het huis vroeger, bijna 100 jaar geleden, eruit zag, wat een verschil met nu, terwijl er toch oude details behouden zijn.
  Lekker al dat klussen, je huis frist ervan op en je geniet er dubbel van.

  Veel succes met al je klus werk, je header is trouwens erg mooi!

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was is je huis mooi geworden! Ik vind de kleur staalgrijs heel mooi staan. Wil je misschien vertellen welke kleur en welk merk het is?
  Veel liefs,
  Henny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Henny wij hebben boonstoppel hoogglans eisengrau gebruikt RAL 7011. Het is een loodgrijze kleur.
   Groetjes Roelie

   Verwijderen
  2. dankjewel
   fijne dag nog!
   Henny

   Verwijderen
 3. Heel mooi dat grijs. Ookbij ons moet de buitenkant gebeuren. Wij gaan voor taupe en grijs.
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk huis zeg! Heerlijk als alles weer in de verf staat. Een prachtig kleurtje dat grijs.
  groetjes,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi Roelie. Dat is een hele klus, dus dat moet een voldaan gevoel geven. Je hebt zo eigenlijk een heel ander huis. Leuk dat je nog een foto van vroeger hebt.
  Gisteren waren wij Op Marken en daar zijn alle huizen groen geschilderd. Later waren we in Broek in Waterland en daar zijn bijna alle houten huizen in pastel tinten en grijs geschilderd, ook erg mooi. Je header is ook heel mooi geworden. Fijn weekend alvast, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een sfeervol huis, Roelie! Ook al zitten er nadelen aan wonen in het centrum, ik zou dit plekje er niet voor opgeven hoor. De grijze kleur vind ik ook prachtig. Ik had best je buurman willen zijn met dit dagelijkse uitzicht! Maar je hebt meer aan je buurman wanneer je de wanden gestuct wil hebben, dan heb je niets aan mij ;-).

  Je header ziet er prachtig uit hoor, niets op aan te merken!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha....jij hebt het ook aangedurfd Roelie! Mooi geworden zeg, maar wel spannend hè!
  Het huis is goed gelukt zeg, weer heel anders. Je hoeft, met al jouw plannen, dus niet te gaan verhuizen naar een rustig plekje!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je header helemaal gelukt en vooral ... wat woon je mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi huis bewonen jullie!
  En elk raam luiken!
  Qua kleur vind ik het mooi geslaagd!
  Evenals je header!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie kleuren, hier gaan we de buitenboel ook aanpakken...en wil ook buiten in ieder geval donkere deuren.
  Je header is mooi geworden...ik begin er niet aan...

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat mooi is het geworden! Wij hebben vorig jaar ook alles antraciet met wit gedaan. Veel mooier

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tjonge wat een mooie combinatie op jullie huis! Ziet er prachtig uit!
  Eerste indruk hè? Mooi,,

  Lieve groet Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi je header hoor...mooi kleurtje je huis zo....liefs van mij....x!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het ziet er allemaal weer tip top uit.

  Groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige kleur voor je mooie huis, wat een plaatje.
  Manlief was vooral geinteresserd in je gasfles kachel, hij heeft al een fles staan en wil hem zelf maken. Hebben jullie dat ook gedaan?
  Heerlijk genieten in je tuin de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hannie, wij hebben hem niet zelf gemaakt. Maar via marktplaats kwam ik een adres tegen in hoogeveen daar hebben we hem opgehaald. We hebben er zoveel plezier van. Het is makkelijk en gezellig. Ik heb er een hele tijd terug een post van gemaakt met wat meer detail fotos. Misschien hebben jullie daar wat aan om hem na te maken. Lieve groet Roelie

   Verwijderen
 16. Prachtige kleur voor je mooie huis, wat een plaatje.
  Manlief was vooral geinteresserd in je gasfles kachel, hij heeft al een fles staan en wil hem zelf maken. Hebben jullie dat ook gedaan?
  Heerlijk genieten in je tuin de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat heb je een mooi huis en nu ook weer strak in de verf. Ziet er super uit. Ook wij hebben vorig jaar een deel van de kozijnen en de voordeur grijs geverfd.
  De header ziet er ook top uit.
  Groet, Margo
  (casadinarda.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtig Roelie, heel mooi dat hoogglans. Fijn he als alles weer strak in de verf zit!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat hebben jullie een mooi huis. De luiken maken het echt af. Hele mooie kleur! Leuk dat je kunt zien dat ze er vroeger ook al waren, prachtige foto die je moet koesteren. Ik zie in je tuin ook een mooie strakke bak bij de fontein. Zoiets broed ook in mijn hoofd...tussen al die andere ideetjes, hihi...wordt vol daar in mijn bovenkamer!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, al die ideeen. Het ene is nog niet klaar of ik zie al weer iets anders leuks. Heel herkenbaar. Gezellig weekend Roelie

   Verwijderen
 20. Wat een prachtig huis hebben jullie, met een heerlijke tuin erbij. De nieuwe kleur past er perfect bij.

  Liefs,
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een beauty van een huis hebben jullie wat een mooie kleur grijs! Wat leuk om een foto te hebben van het huis van weleer!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat moet toch heel leuk zijn om jouw huis op een oude prent te zien . Het grijs op de kuiken is heel mooi .
  Ook de tuin met het bijgebouw is super geworden .
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooooi! Dat zal een metamorfose zijn geweest na het stucen! En vroeger zou je dus zo ongeveer buitenaf hebben gewoond;
  super dat je die foto nog hebt, het is een wel heel mooi nostalgisch plaatje! Naast jullie huis staat nog steeds hetzelfde soort huis?
  Geniet van jullie prachtige huis!
  Liefs en een fijn weekend! Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jullie hebben echt voor een mooie kleur gekozen. Mooi huis zeg! Wij hebben ook een wit huis maar gecombineerd met zwarte luiken. Wil ook al heel lang een andere kleur....maar het is zoveel werk pfhhh.....
  En wat is het gezellig in jullie tuin...daar kun je heel wat uurtjes in vertoeven!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat ziet dat er sfeervol uit. Grappig dat zo'n kleur grijs heel modern oogt, maar ook heel huiselijk. Goeie keuze. Fijn ook dat het allemaal gelukt is met de blog. Soms wil je het gewoon eventjes anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtige kleur dat staalgrijs! Sjiek en stoer tegelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Twee geslaagde "operaties": je nieuwe header en de prachtige grijze kleur op de luiken. Dikke duim voor jou/jullie! Een heerlijke blog om te lezen. Mij viel jouw waterspuwende leeuwenkop op. Die heb ik namelijk ook. Waar ik benieuwd naar ben, is waar jij de zinken bak hebt laten maken waarin hij spuwt. Zou jij mij dat willen vertellen? Je hebt een prachtig nieuw oud huis. Groeten, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is Een soort vijvertje. Die hebben we zelf gemaakt. We hebben een gat gegraven en daar een bak in gemetseld. Deze hebben we met vijverfolie bekleed en daarna een houten rand met lood bekleed. Een pittige klus maar niet heel ingewikkeld. Uiteindelijk hebben we de spuwer nooit aan. dat spetterde teveel waardoor de waterplanten dood gingen.

   Gezellig weekend, Roelie

   Verwijderen
 28. Je header is supermooi geworden en de buitenkant van je huis ook, ik vind de kleuren die jullie gebruikt hebben prachtig! Wij zijn van donkergroen overgegaan naar zwart en de buitenkant moet nog geschilderd worden, zo leuk om bij anderen te zien hoe het daar is geworden! Je tuin ziet er ook zo mooi uit met die vijver tegen de muur en die waterspuwer, echt heel gaaf!
  Lieve groet, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een mooi huis !!! De kleuren maken het nog mooier .... héél mooi het grijs !
  Ook je header is prachtig , zelf lukt het me niet om de foto's zo ban elkaar en over de hele breedte te zetten ...

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Prachtig huis!
  Prachtige kleur!
  Prachtige header!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 31. wat een heerlijk huis hebben jullie in prachtige kleur staalgrijs geverfd. En zo leuk de oude foto van het huis te zien.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een mooie kleur grijs hebben jullie gekozen.
  Het ziet er weer super mooi uit.
  Jullie wonen in een leuk huis.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een mooie kleur grijs hebben jullie gekozen.
  Het ziet er weer super mooi uit.
  Jullie wonen in een leuk huis.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Je blog en ook je huis. Mooie kleur grijs, lekker hè als alles prachtig in de verf staat.

  Groetjes Inge
  deknotwilg.blogspot.com

  p.s. Mooie foto's heb je verzameld op pinterest. Ik heb er al veel van je gepind. Lekker ideeën verzamelen......

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Mooie kleur, zeg. Zowel je blog als jullie huis.
  Ik wil alle hout aan de buitenkant van ons huis ook graag grijs hebben, is nu donkerblauw.
  Maar omdat hier momenteel binnen al zo veel gedaan wordt en er tot vervelens toe geverfd moet worden, laat ik dat voorlopig maar even zitten.
  Je loden bak vond ik ook al zo mooi!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Mooi zo met het grijs.
  Wat een schattig huisje hebben jullie.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat super leuk huis, een heerlijke plek lijkt me, en wat een mooie kleur hebben jullie gebruikt, wij laten het huis ook verven, en zitten nu volop met onze neus in kleurenstalen...best lastig vind ik het hoor..pfff

  Liefs Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een plaatje van een huis!!! Echt heel mooi geworden. Is het niet meestal dat ,wij vrouwen, meer plannen hebben? hahahaha
  Veel succes voor je man met jouw ideeen hihihihi
  Fijne avond
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Heb deze post gemist hoor...wat een mooie kleur zeg...!!...wat woon je mooi!!....liefs Ria x!

  BeantwoordenVerwijderen