De hortensiatuin.



zondag 15 mei 2016

Ietwat uit de hand gelopen project toilet

Wat begon met een kraan die kapot ging, is uitgelopen op een opgeknapt toilet. Grappig hoe dat dan gaat. We wilden alleen een nieuwe kraan kopen. Vervolgens bedacht ik dat een nieuw hardstenen fonteintje wel erg mooi zou staan. Tenslotte is het toilet sinds de verbouwing, al 27 jaar geleden, niet meer opgeknapt. Daarna bedacht ik ook dat een toiletmeubel wel handig zou zijn voor toiletpapier en handdoekjes en zo verder.
 
 
Als we dan toch bezig zijn wilde ik ook wel eens proberen of het lukte om de tegels te verven. De tegels die we toen hebben gebruikt zijn wit met een soort geprinte marmer structuur. Op zich verder niets mis mee. Maar toch wilde ik graag eens wat anders. Peter was het hier eerst niet mee eens. Hij dacht dat ik kalkverf wilde gaan gebruiken, daar is hij geen fan van.  Maar uiteindelijk vindt hij het nu toch ook erg mooi geworden.
 
 
We hebben de kleur Corno van Carte Colori uitgekozen. Een niet al te donkere kleur. Het is fijn dat je Carte Colori altijd kunt bellen voor advies over de kleur en het soort verf wat je het beste kunt gebruiken. 
 
Ik heb de kitnaden verwijderd en Peter heeft deze vervangen door acrylaat kit die overschilderbaar is. Vervolgens heb ik de tegels geschuurd zodat ze wat ruwer werden. Daarna heb ik ze met een tegelprimer behandeld, die op kleur is gebracht.

 
Na de primer heb ik de tegels afgeschilderd met projectverf in de kleur Corno. Dat is een hele matte sterke muurverf die je ook goed nat kunt afnemen. De vloer heb ik met dezelfde verf geschilderd. In het echt is de kleur wat donkerder, maar dat is best lastig om te fotograferen.
 
Het was best een pittige klus. Maar ik had heerlijk een weekje vrij. Daardoor kon ik ook fijn overdag aan de slag en af en toe ook wat rust nemen en van het mooie weer genieten of lekker op pad te gaan.
 Hieronder zien jullie nog wat foto's van het toiletmeubel in de maak.


Het is echt fijn om zo'n handige man te hebben die kan maken wat ik bedenk.
 



 
Steigerhout vind ik ook heel mooi, maar bij het zien van de nieuwe kleur op de tegels besloot ik toch het kastje te behandelen met de loogbeits van Esatto in de kleur geloogde eik en daarna is het nog behandeld met wasvernis in de kleur Walnoot. Het kastje is iets donkerder uitgevallen dan ik had verwacht. Maar ik vind het nu wel goed bij alles passen.
 
 
Bij de Hoffz outlet in Eldik heb ik nog een prachtige spiegel voor een mooie prijs gevonden. Het was heerlijk snuffelen tussen al die mooi spullen. Daarna ben ik ook nog naar de winkel van Seizoen & Stijl geweest. Dat is vlakbij de outlet en daar kreeg ik als presentje nog een kleine toef groen mee.


 
Meteen heb ik ook nog een mooie linnen doek aangeschaft die we als handdoek gebruiken




 
Ook de toiletrolhouder hebben we vervangen door een mooi roestig, maar eenvoudig exemplaar.




 
Hieronder zien jullie nog wat foto's van de oude situatie. Met wat leuke oude spullen had ik al wat meer sfeer in het toilet gebracht. Maar door de witte geprinte tegels werd de sfeer toch nog niet helemaal zoals ik graag wilde bereiken.
 





 
Als laatste nog een mooie natuurfoto, in de buurt van ons huis gemaakt. De natuur is zo hard gegaan met de afgelopen mooie en warme dagen.
 
Allemaal een fijn pinkster weekend,
 
lieve groet Roelie
 


29 opmerkingen:

  1. Wat is je toilet super mooi geworden geweldig hoor geniet er van 😍
    gr.Nettie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi geworden Roelie, fijn hoor zo'n handige man!

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi geworden Roelie, fijn hoor zo'n handige man!

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er prachtig uit hoor! Je hebt er een hele klus aan gehad, maar jullie hebben heel veel eer van jullie werk. En je man heeft inderdaad gouden handen!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed geslaagd project. Best veel werk he, zo'n kleine ruimte. Daar weet ik ook alles van. Het eindresultaat is mooi geworden en daar gaat het om nietwaar.
    Groet, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi geworden, jullie uit de hand gelopen project. Een geluk bij een ongeluk maar idd, hoe kleiner de ruimte hoe meer werk...
    Fijn pinksterweekend gewenst!

    Groetjes Renate

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat mooi zeg......super stoer allemaal...geniet can een mooi weekend liefs Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En je wilde alleen maar het kraantje vervangen...haha. Maar wat is het mooi geworden! Fijn dat je zo goed geholpen bent bij Carte Colori wat betreft het verven over tegels. Daar komt best nog wel wat bij kijken, lees ik. Maar het resultaat is prachtig! Je man heeft zeker gouden handen, gezien het kastje. Leuk geworden en super passend natuurlijk onder het wasbakje. Ik kan ook zo genieten van een man die maakt wat wij bedenken! Alleen bedenk ik wel eens meer, dan hij tijd heeft...
    Fijne Pinksterdagen!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, daar heb ik ook last van ;) hij zegt zelf dat ik alweer wat nieuws heb bedacht voordat de klus afgerond is. Volgens mij valt dat best wel mee ;)

      Verwijderen
  9. Mooi opgeknapt Roelie, als nieuw! Erg leuke spiegel ook zeg.
    Groetjes van Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is het mooi geworden, ik vind de kleur van het steigerhout wel heel mooi.
    Een super gaaf kastje heeft je man gemaakt, en met deze veranderingen heb je een mooi toilet.
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is echt heel mooi geworden, de tegels heb je ook heel mooi opgeknapt.
    En je nieuwe aankopen.....fantastisch.
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel mooi geworden zo Roelie, een echte metamorfose!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jee handig zo'n man en wat is het mooi geworden. Zelf twijfel ik nog steeds of we de badkamervloer gaan schilderen, eigenlijk is alles daar goed behalve de vloer, nog uit mijn blauwe periode. Alles al in huis om ingericht te worden en dan die vloer tja...?
    Bij jou dus heel goed gelukt TOP!
    Fijne 2e pinksterdag, gr Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja zo gaat dat soms, je wilt 1 dingetje veranderen, en voor je het weet is het een metamorfose geworden!
    Maar in dit geval is het heel mooi geworden, de tegels verven zit ik ook aan te denken,maar dat is niet zomaar gedaan lees ik.....
    Jij kunt in ieder geval weer genieten van je mooie toilet!

    Fijne dag,
    Groetjes,Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Roelie mooie geworden.
    Je durft wel met de tegel verven.
    Ik zou dan weer bang zijn dat het niet blijft zitten.

    fijne dag gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een verandering , ook het kastje , heel goed bedacht .
    En dat spiegeltje past er perfect bij .
    Knap gedaan van jullie beiden !!!
    Groetjes ,
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een handige man man is zóóó fijn! Vooral als hij ook nog veel geduld heeft (als ik alweer met een volgende klus kom). Erg mooi geworden dat kastje! Je brengt me op ideeën; ons toilet moet namelijk ook nodig opgepimpt worden. Ik had al nagedacht over tegels verven, vond het een beetje riskant maar nu ben ik helemaal om! Geniet lekker van al dat moois.

    groetjes Marry

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een geweldige metamorfose van je toilet. Ik had gedacht met de tegels verven, primer erop en dan verven, maar zo is het dus niet. Het is nog een hele klus geweest lees ik wel. Het fonteintje is ook enig en dan het kastje eronder maakt het helemaal compleet. Wat heerlijk toch zo'n handige man. (jaloers). En wat leuk dat je het spiegeltje voor een leuk prijsje hebt kunnen kopen want ze zijn best wel duur.
    Een heel mooi geheel zo.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het is echt heel mooi geworden.
    Daar heb je weer heel lang plezier van.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat is je toilet ontzettend leuk geworden! Het lijkt mij ook niet zo ideaal, kalkverf in het toilet. Ik heb het in huis met een vernislaag er overheen, maar toch zie je er soms wat op met kleine kinderhandjes. Goed dat projectverf wel goed kan. Het toiletmeubel is mooi geworden.. weer helemaal in stijl ;)
    Groet, leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat is je toilet ontzettend leuk geworden! Het lijkt mij ook niet zo ideaal, kalkverf in het toilet. Ik heb het in huis met een vernislaag er overheen, maar toch zie je er soms wat op met kleine kinderhandjes. Goed dat projectverf wel goed kan. Het toiletmeubel is mooi geworden.. weer helemaal in stijl ;)
    Groet, leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Goed dat jullie aan een nieuwe kraan toe waren ;-). Het heeft geleid tot iets heel moois!
    Heel gaaf vind ik het hardstenen fonteintje en handig zeg, die hele sterke muurverf, dat moet je
    maar net even weten/horen...
    Fijn weekend, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik zeg t wel vaker, wat een lik verf al niet doet maar hier is t overduidelijk!! Wat een verschil zeg. Miss ook n idee voor hier. Eerst moet de achterzijde nog gerepareerd worden door de verzekering/loodgieter en dan de man nog ff polsen...ook niet onbelangrijk he hahaha
    Maar wat een handige man heb je, heeft hij super gedaan. Dikke 10 met een griffel voor jullie gezellige kleinste kamertje
    Fijne zondag

    liefs Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dat is echt een mooie "zitplek" geworden! Dat fonteintje vind ik heel mooi met die kast eronder: lekker stoer geworden!
    En heerlijk dat dit zo met die verf kan.....

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mooie kamer 100 heb je ervan gemaakt, zeg!
    Ik vind je kastje echt niet te donker, past juist heel goed bij die mooie wasbak.
    Bij ons zijn er natuursteentegeltjes in het toilet, dat lijkt me niet mooi om over te schilderen. Ben bang dat hier de boel echt een keer op de kop moet.
    Veel plezier ervan!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hoi, ik heb een vraagje! Ik denk erover om ook projectverf te gebruiken maar dan in mijn badkamer. Achter de wc wordt betegeld maar links en rechts op de muren (toilet staat in een nis) wil ik graag projectverf. Ik vroeg me af hoe projectverf in het toilet bevalt! Is het goed schoon te maken? Geen last van bijv. urinespatten die niet te verwijderen zijn?

    Ik hoor graag van je!

    Groetjes Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen