De hortensiatuin.vrijdag 9 oktober 2015

Super B&B het Oude Kantongerecht in Apeldoorn

Een tijdje terug mochten wij logeren in het Oude Kantongerecht in Apeldoorn

Dit is een b&b met daaronder een brasserie die beiden worden gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Het Oude Kantongerecht is als leer werk bedrijf  een onderdeel van de Stichting de Passerel.  De brasserie bestaat al langer, maar afgelopen juli hebben zij op de bovenverdiepingen een b&b gerealiseerd. En deze moest natuurlijk worden uitgeprobeerd.

Op uitnodiging van onze schoonzus en mijn broer hebben we er een weekend gelogeerd. Geweldig was het. Het heeft de sfeer van een  luxe hotel met de vrijheid van een echte b&b. Midden in Apeldoorn, vlakbij de winkels, restaurants en het station. En ook belangrijk, het was allemaal super voor elkaar en goed georganiseerd.
Het is een prachtig oud pand, met veel historische details.


De kamers zijn prachtig ruim en stijlvol ingericht.


Op de verdiepingen zijn ook nog ruimtes waar gekookt of gezellig koffie gedronken kan worden.


Prachtig ruime badkamers, die je wel deelt met de andere kamers op de verdieping. Maar goed, daar is de prijs ook naar.


Een zalige stadstuin, die ook weer prachtig is ingericht.En je kijkt vanuit sommige kamers recht op de markt. In het weekend dat wij er waren, werden de kampioenschappen volleybal gespeeld. Recht voor onze neus. Super leuk.


Dit was ook het weekend van het drakenboot festival, dat is een jaarlijks feest in Apeldoorn.
En voor de zaterdag avond had mijn schoonzus een diner in  het veld georganiseerd.


Het van der Valk restaurant in Apeldoorn heeft een eigen biologische groentetuin. Hier kweken ze groenten, kruiden voor hun eigen restaurant. Maar je kunt er ook zelf, tegen betaling, plukken.
Voor €2,50 kun je een hele tas vol met groenten en kruiden meenemen. Het heet de Valk Vers Groentetuin


De afgelopen jaren organiseerden zij een paar keer per jaar een diner in het veld.


 Er stond een grote tent in de groentetuin waar ongeveer 30 mensen op strobalen aan de grote houten tafel konden dineren.


 Vrijwel alles kwam uit de eigen tuin of de streek. Er was Schavuyt bier waaraan honing was toegevoegd. Heerlijke wijnen en worst. We hebben echt allerlei zalige streekproducten gegeten.


 Het is heel bijzonder om met veel mensen aan tafel te zitten die je niet kent. Wij zaten toevallig naast een ondernemer en zijn gezin uit Apeldoorn, die mede eigenaar is van de brouwerij van het Veluws Schavuyt bier. Dat leverde leuke gesprekken op. Helaas was dit het laatste diner in het veld. De Cantharel heeft te horen gekregen dat zij dit niet meer mogen organiseren van de gemeente Apeldoorn. De tent is te hoog is en het zicht naar het veld en de natuur wordt daardoor verstoord. Er werd al wel aangegeven dat de Cantharel alweer nieuwe leuke ideeën aan het ontwikkelen is. Ik ben heel benieuwd.
Maar toch vind ik het wel een beetje jammer. Ik was er zeker komend jaar opnieuw naar toe gegaan.

Dank jullie wel voor een super weekend Hermien en Gerard.

Gezellig weekend voor alle volgers,
Lieve groet Roelie

17 opmerkingen:

 1. Dat ziet er allemaal super goed uit, Roelie. Dat het weer dan ook nog eens meewerkt en er allerlei leuke dingen te doen waren, maakt zo'n weekend nog mooier dan het al is. Jammer dat de gemeente geen toestemming geeft voor een vervolg op de diners, maar wie weet is het alternatief net zo leuk. Ik hoop het voor je.

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er allemaal erg goed uit hoor zo gezellig......liefs fijn weekend van mij x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw het diner in het veld ziet er super uit zeg!
  Wat hebben ze dat sfeervol aangekleed, zou er zo een feestje willen geven!
  Fijn weekend, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, ik fiets dagelijks nagenoeg langs de B&B...wist wel van het koffiehuis maar niet dat je er ook kunt slapen inmiddels.
  Ook dat van de Cantharel wist ik niet (shame....;-( ) ziet er ontzettend leuk uit, maar lees dus ook dat het niet meer gaat gebeuren komend jaar..jammer!

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk en zoveel foto`s, Roelie! Heel leuk om mee te kijken hoe jullie het gehad hebben. :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook ik wist niet van het diner op het veld. Had me echt leuk geleken.
  Ook de B&B is een leuk idee.
  Ik geloof graag dat jullie een erg leuk weekend hebben gehad.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke foto`s allemaal jullie hebben genoten van een bijzonder en heerlijk weekend.

  Groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet eruit als een prachtig weekeinde. Leuk, zo samen met jullie familieleden.
  De B&B lijkt me een heerlijke plek om te verblijven, ik vind alleen het delen van de badkamer met andere gasten niet prettig.
  Ik wist niet dat de 'Van der Valkjes' ook in bio-tuinen deden, maar het verbaast me niets. Jammer dat ze met dit evenement moeten stoppen.
  Fijn weekeinde, groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie hebben een heel leuk weekend achter de rug , hoe zalig om daar te mogen eten , het lijkt mij super tof om eens mee te maken .
  Ook de B&B , heel gezellig .
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke initiatieven! De B&B komt op ons lijstje; altijd handig, zulke adresjes in Apeldoorn, waar we vaak komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi weekend hebben jullie gehad met van allerlei verschillende dingen.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is zo te zien goed toeven in deze B&B, het ziet er in ieder geval goed verzorgd uit en de binnentuin al helemaal, zo sfeervol. Alleen jammer van die gezamenlijke badkamer...dan misschien toch wat hoger prijzen?
  Het evenement van de "vanderValkjes" is heel leuk, nooit achter ze gezocht (kersje op een bakje appelmoes ;-)) hihi), zo zie je maar weer...Heel leuk idee met die stro-balen! Ook de rest ziet er heel sfeervol uit. Hopelijk hebben ze voor volgend jaar een leuk alternatief, waar de gemeente dan niet zo moeilijk over doet...Maar hier hebben jullie tenminste al van genoten!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk idee om zo te eten op strobalen! Dat was heel gezellig denk ik en vooral om dat met z'n vieren te doen.
  Leuke B&B lijkt me, maar hier te dichtbij.....haha. Ik ga wel verder weg dan Apeldoorn.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij het Oude Kantongerecht gaan we wel eens koffiedrinken als we in Apeldoorn gaan winkelen. Leuk om te zien wat er nog meer te doen is. Jullie hadden een mooi weekend. De dinerlocatie ziet er ook leuk uit. Wat jammer dan dat zoiets niet mee mag.
  Fijne week, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer dat het dineren in het veld voor het laatst is geweest. Het ziet er echt wel heel gezellig in uit zo midden in de moestuin..

  Groetjes, Inge
  de Knotwilg

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt me heerlijk weekend, dineren in het veld lijkt me ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ontzettend leuk! Heerlijk om zo midden in het veld te genieten van een ongetwijfeld heerlijk diner, jammer dat de gemeente daar een stokje voor steekt.. maar wie weet geniet je volgend jaar van iets anders leuks!

  Lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen