De hortensiatuin.zondag 16 november 2014

Kalkverf

Kalkverf op de muren, al zo lang was dat een wens van mij. Het duurde even voordat ik genoeg moed had verzameld voor deze spannende klus en de juiste kleur had uitgezocht. 
Het is Sculptura van Carte Colori geworden.
Deze muur vond ik mooi om als eerste te verven en zie hier het resultaat.
In het echt zijn de kleuren wat meer donker. Doordat ik de flitser van mijn fototoestel heb gebruikt is zijn de kleuren wat lichter uitgevallen.

Hierboven is de eerste laag aangebracht. Je ziet nog heel erg de originele kleur, creme, er doorheen komen. De muur heb ik eerst voorbehandeld met Corifondo.
Daarna heb ik de tweede laag Sculptura opgebracht. Meteen zie je het prachtige resultaat als de verf begint op te drogen.
Ik heb wel gemerkt dat ik toch nog te netjes heb gewerkt. Er mogen van mij nog wel wat meer strepen en vlekken te zien zijn. Ik moet er nog wat handiger in worden. Maar ik heb bij diverse medeblogster gelezen dat je het gewoon vaker moet doen om er handig in te worden.

Het resultaat is verder helemaal naar mijn zin. Wel twijfel ik nog of ik wel de hele kamer in deze kleur wil schilderen. 

We hebben een eikenhoutenvloer en zandkleurige linnen gordijnen. Ik ben bang dat het allemaal net te bruin gaat worden. Sculptura is echt een prachtige grijze kleur, met een bruine ondertoon.

Als je de kleur achter onze donkergrijze bank zou zien, komt Sculptura weer heel anders over.

Daar moet ik nog maar eens goed over nadenken. Het is een enorme klus, dus als de kleur wat tegenvalt kan ik het niet eventjes overnieuw doen :)


Meteen heb ik besloten mijn gietijzeren bak ook met kalkverf te behandelen. Deze heb ik in de kleur Nero, ook van carte colori geschilderd. Daarna nog even wat muurvuller poeder er overheen gestrooid, voor het juiste effect.


Hier is de bak nog aan het opdrogen maar je ziet al dat het prachtige donkergrijze kleur is met een poederachtige uitstraling.Kalkverf, ik ben om en vind het prachtig. Als ik komend jaar weer wat meer tijd heb ga ik de rest van ons huis onderhanden nemen. Ik wilde zeggen kamer voor kamer, maar ik denk muur voor muur. Want werken met kalkverf is behoorlijk arbeidsintensief. Mijn arme spieren, ik voel ze nu al protesteren.

Op dit moment zijn de mensen van het voegersbedrijf bezig met het repareren en restaureren van onze gevelplint. Als zij klaar zijn en alles is opgedroogd zal ik een post maken over de buitenkant van ons huis. Inmiddels zijn de schilderwerkzaamheden al wel helemaal klaar en zit de nieuwe poortdeur erin.

Als laatste wil ik alle nieuwe (ook de stille) volgers welkom heten. Leuk dat jullie mijn blog zijn gaan volgen.

Lieve groet Roelie, fijn weekend.


Ter herinnering aan mijn lieve vader

33 opmerkingen:

 1. Dat staat ook al lang op mijn wensenlijstje, maar mijn man vindt het - tot nu toe - niet mooi. Maar soms hebben ideeën tijd nodig, dus ik heb de hoop nog niet opgegeven.

  Ik vind het heel mooi geworden, Roelie. Lijkt mij ook spannend om te doen. Bij de Postal hebben ze de verf heel wolkerig toegepast, dat lijkt mij niet makkelijk maar dat ziet er echt super uit. Maar jij hebt de eerste behendigheidsproef achter de rug en je bent geslaagd ;-).

  Mooi dat je je vader noemt, waarschijnlijk is deze dag of week voor jou extra aan hem verbonden. Sterkte daarmee.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roelie,
  Ik vind je eerste muur wel heel erg mooi geworden hoor. En oefening baart kunst wordt inderdaad gezegd. Maar dan moet je dus eerst een heel aantal muren gedaan hebben voor je het onder de knie hebt. Ik zou dan eerst de slaapkamers doen en pas op het laatst de woonkamer, dan heb je aardig wat kunnen oefenen haha...
  Nee hoor, ik maak een grapje. Ik vind het er nu al prachtig uit zien. En je gietijzeren bak is ook al zo mooi geworden.
  Wat is het toch een heerlijk spul, die krijtverf. Ik heb er geen ervaring mee op muren, maar wel op meubelen en dan is het ook heerlijk om mee te werken...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie kleur, ik wil ook graag kalkverf maar we hebben tijd gebrek en aangezien het een aardig klusjes is schuiven wij het voor ons uit...Ik vindt je gietijzeren bak een plaatje, ik heb die van mij een paar jaar geleden met krijtverf behandeld ze staan buiten maar blijven mooi.

  Fijne dag!
  Liefs, marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier en daar heb ik ook kalverf, maar geen hele muren...mijn man vindt het niet mooi...en ik denk dat het bij mij snel te druk zou zijn...ik heb ook best veel spulletjes in huis...ik vindt het een feestje om de tweede laag aan te brengen...het droogt zo mooi op...
  Je gietijzeren bak vindt ik super goed gelukt....wat mooi zeg!
  Fijne Week nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi roelie!!...prachtig je muren...en due schapenvachten verkopen wij in de winkel....gister weer heel veel supermooie binnen gehad...ze staan deze week in de webwinkel ook..!...liefs fijne zondag Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wilde ook al heel lang kalkverf op de muren, maar ik was bang dat we het niet mooi konden aanbrengen. Ik durfde het niet aan. Wij hebben nu behang op de muren wat een beetje het effect van kalkverf heeft. Daar ben ik nog elke dag blij mee.
  Wel vind ik jouw muren al heel mooi geworden en ben benieuwd naar de rest van jullie muren. Succes met het verven.
  Trouwens ook leuk om weer wat van je te lezen. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een werk Roelie, maar met resultaat, het ziet er heel stoer uit zo en past wel mooi bij de rest van je interieur.
  Je ijzeren bak is heel er mooi geworden, wat kan een kleur dan verschil maken.
  Hier krijg ik manlief nog niet aan de kalkverf, ook al vind ik het mooi, het is wel definitief als je verandert, dus maar eens rustig overwegen.
  Sterkte met deze dag die voor jou belangrijk is. Je vader missen is zo ingrijpend, ook na jaren nog.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt me de eerste keer best spannend om met kalkverf aan de slag te gaan; hoe komt de muur tevoorschijn? Nou, bij jou is het toch prima gelukt, al wilde je het misschien net anders (nog een laagje eroverheen?).
  Ook de gietijzeren bak is geslaagd, mooi stoer! Het zal vandaag de sterfdag van je vader zijn? Heel veel sterkte!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geworden Roelie! Sculptura is een lichte kleur, dus oogt ie minder vegerig dan een donkere kleur kalkverf. Ik heb sculptura op de bovenste verdieping hier in huis, ik vind het een prachtige kleur! De ijzeren bak is ook mooi geworden!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kunt trots zijn op jezelf zo goed als het gelukt is met verven.
  De gietijzeren bak is echt een plaatje geworden.
  Sterkte met het verlies van je vader, ik hoop dat de mooiste herinneringen aan hem je kracht geven.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan me voorstellen dat je er tegen op zag, maar met dit resultaat kun je blij en trots zijn. Prachtige kleur! En prachtig effect. Die bak is ook erg fraai geworden. Mooi dat je je vader op deze manier gedenkt. Sterkte!
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi is het geworden Roelie, ook je gietijzeren bak vind ik
  super mooi.... héél mooi hoor de kalkverf !!
  fijne week alvast
  Liefs KATHY

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wil ook al heel lang kalkverf maar wij moeten eerst nog beginnen dan met de muren glad te krijgen...ha dus die klus zal wel mega zijn ;)
  Vind het erg mooi geworden........krijg er nog meer zin in om te gaan verven...;)
  En je jardiniere is ook prachtig geworden.

  Fijne avond

  LIefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Veel werk, maar wel met een prachtig resultaat!!!

  Lieve groet Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi geworden hoor. Lichte kleuren zijn vaak minder streperig. Als je eenmaal met kalkverf heb gewerkt, dan wil je vaak niet meer anders. Al zijn er natuurlijk ook mensen die er niets aan vinden. Nou ik wel...ons hele huis zit al in de kalkverf.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi geworden Roelie, net als je gietijzeren bak!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben momenteel ook met sculptura bezig, en zoals Monica al zegt is bij een lichtere kleur het streperige minder te zien.
  Het is wel een prachtige kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi geworden. Ook leuk om de verschillende stappen eens te zien. Het lijkt me wel spannend om te beginnen, want eens met kalkverf...Maar ik moet zeggen dat het je goed is gelukt. Ook je jardinière is heel mooi geworden! Fijn om even stil te staan bij je vader...een gemis dat blijft...sterkte!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Al is het best een klus, je wordt er gaandeweg wel handiger en sneller in! Dus als je het resultaat mooi vindt zou ik gewoon muur voor muur lekker doorpakken ;-) Het matte en vegerige geeft de ruimte net even een doorleefde sfeer, het ziet er prachtig uit bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo, jij ook aan de kalkverf. Het is inderdaad best een werk maar het voordeel vind ik dat je snel achter elkaar kunt werken.
  Eigenlijk hoef je ook niet goed te kunnen schilderen ofzo. Gewoon van je hatsekidee. Ik doe nooit van boven naar beneden maar werk in halve manen en dan steeds ongeveer een meter en dan naar beneden, dat vind ik een heel mooi effect hebben. Zo zie ik het ook bij klanten van het Architectenbureau waar ik werk.
  Je hebt nu de smaak te pakken, dus ik zou maar lekker doorgaan als ik jou was.
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel mooi, Roelie! Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hahaha, als je het eenmaal hebt gebruikt, wil je niets anders meer. Ik heb het ook al op heel wat muurtjes, maar blijf het prachtig vinden. Het is goed gelukt hoor bij je!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Kalkverf het geeft zo`n warme uitstraling en inderdaad het is een hele klus ik heb een muur wel 3 keer over gedaan eer het naar mijn zin was.
  Maar bij jou ziet het er heel mooi uit.

  Groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Prachtige kleur, ik heb sculptura in de keuken gecombineerd met piombo. Erg tevreden, ik heb een donker grijze tegelvloer en op het noorden dus sculptura staat erg mooi. Mooie stenen bak met houten ballen.
  Succes met verven! Groetjes Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Erg mooi geworden, je muur in de kalkverf. En ach, als je muur voor muur doet dan is het te doen :-) kunnen je armspieren iedere keer weer tot rust komen. Geniet van het mooie resultaat.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dat is goed gelukt zeg: mooi geworden. maar wel spannend hoe het eindresultaat zal zijn!
  Even een moeilijke tijd met herinneringen aan iemand die je mist? Sterkte!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. dapper van je zeg! leuk om zo eens te lezen en te zien hoe het precies moet, maar ik schrok wel van de eerste foto,s, haha ik zou het zweet in mn handen hebben;-) maar het is dus allemaal goed gekomen na het drogen? laat je nog een keer het resultaat zien? ben er hel benieuwd naar:) ik wil het ook zo graag eens doen! wie weet.....je pot is gaaf geworden zeg! wat een verschil.
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Erg mooi geworden.

  Bruin tinten vind ik wat zachter dan grijs en als je er grijstinten bij neerzet krijg je een mooie combinatie.

  De jardinière is prachtig geworden.

  Fijne dag en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Prachtig!, ik ben weg van kalkverf, geeft net even een doorleefd sfeertje, en je hebt een mooie kleur gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik vind het heel erg mooi geworden, kalkverf is inderdaad even wennen in het begin, maar ik wil nooit meer iets anders!
  Je pot is ook erg mooi geworden zeg, heel mooi gestyled ook!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Best spannend als je hier mee aan de gang gaat. Het resultaat is mooi geworden.Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Heel mooi geworden, hoor. Ik geloof graag dat het een enorme klus is geweest.
  Mooie kleur ook.
  Heel sfeervol geworden, veel plezier er van!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Gelijk even je sculptura bekeken, ik blijf alles bekijken hoor.!
  Het blijft inderdaad lastig. Ik heb inderdaad in diverse hoeken (lichtinval) proefstukken opgezet en ben zelf aan het mengen gegaan. Maar je schrijft het al, je doet het niet zo over. Ook zie ik op diverse blogs mooie kleuren langskomen, maar als ik ze dan hier op muur zet ziet het er anders uit....
  Ik wil over 2 weken gaan beginnen, dus moet nu wel eens de knoop door gaan hakken.........
  Jij ook nog heel veel succes met de rest en een fijne zondag nog.

  Groetjes Inge, de knotwilg

  BeantwoordenVerwijderen