De hortensiatuin.maandag 19 augustus 2013

Verdwaald in de hortensiatuin

We hadden vlak voor de vakantie wel een heel bijzondere gast op bezoek. Hij loopt waggelend en vallend door de tuin op zoek naar een schuilplekje. Wij dachten dat deze zwaluw gewond was omdat hij niet goed kon lopen. Het blijkt echter een gierzwaluw te zijn. Zij komen normaal gesproken niet op de grond en slapen zelfs in de lucht. Ze kunnen dus ook niet goed lopen.


Maar uiteindelijk op een ochtend is hij toch weg gevlogen. Het is hem gelukt om vanuit onze kleine tuin weer op te stijgen en weg te vliegen. Gelukkig maar. Het is een prachtige kleine vogel.


Nog even een paar foto's van onze hortensiatuin, nog net genomen voordat de heftige buien zijn lostgebarsten in augustus.
De blauwe regen bloeit voor de tweede maal, zelfs op dit moment zitten er nog drie bloemen in. 

En de nieuwe kleur van ons huis wordt al zichtbaar op de schuurdeur. Een prachtige kleur blauw/grijs, hij heet ook eisengrau. We hebben nog heel erg getwijfeld of we een meer antraciet kleur zouden kiezen. Maar het is uiteindelijk deze kleur geworden. Ik ben benieuwd hoe ons huis er straks uitziet met de nieuwe kleur.
Nu zijn de hortensia's al behoorlijk plat geregend en veranderen ze van kleur. Ze worden wat groenig maar er zitten nog steeds witte bloemen tussen.

Inmiddels worden de vijgen steeds rijper, dus binnenkort kunnen we er lekker van smullen. Je ziet wel een verschil met de zuidelijke landen. Daar zagen wij al heel veel rijpe vijgen in de bomen hangen. Hier moeten we helaas wat meer geduld hebben. 

Fijne week voor iedereen,

Roelie

20 opmerkingen:

 1. Hoi Roelie,
  Wat bijzonder, dat vogeltje in je tuin. Maar dat vogels zelfs in de lucht kunnen slapen, daar had ik nog nooit van gehoord. Weer wat geleerd dus...
  Je tuin ziet er werkelijk prachtig uit hoor. Ik heb aan het begin van de zomer een blauwe regen gekocht en geplant, maar eentje zonder bloemen er in. Dat schijnt dus niet zo handig te zijn, want nu kan het wel een paar jaar duren voor deze gaat bloeien. Bij mijn zusje in de tuin bloeit deze prachtige plant ook voor de tweede keer, wat een toegift... heerlijk.
  Je huis gaat echt prachtig worden in deze mooie kleur grijs... Ben heel benieuwd naar het eindresultaat...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige tuin heb je. Vooral die stalraampjes zijn te leuk! Geniet ervan. Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel bijzonder een Gierzwaluw in je tuin gelukkig is alles goed met hem...Mooie tuin heb je.

  Lieve groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, daar komt nog wel eens wat aanvliegen! Ik heb ook net vandaag een post geplaatst over een duif die zich bij mij nestelt. Blijft bijzonder, maar ik heb 'm liever niet op de veranda ivm zijn 'lozingen' op de houten planken e.d....
  Je tuin ziet er prachtig uit. Bij mij bleef de blauwe regen in bloei achter, alleen een paar weken geleden kreeg ik drie bloemen, dus kun je niet echt van een 'regen' spreken. Je boft met een tweede bloei, geniet er maar lekker van!
  liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie vogel gelukkig is het allemaal goed gekomen.
  En wat heb je toch een mooie gezellige tuin.
  Ben benieuwd naar de nieuwe kleur van je huis.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een bijzonder exemplaar, gelukkig dat het beestje zich zelf heeft kunnen redden. Je hortensia's staan er op de foto's erg mooi bij, hevige regenbuien doen alleen nu geen goed. Hier valt het met de annabellen gelukkig nog wel mee.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi beestje.......gelukkig dat ie zichzelf kon redden....
  En wat een pracht tuin heb je toch.......jammer van al die regen wel voor de bloemen....
  Enne...vijgen.......dat is dus prima te doen....?
  Wordt dat een grote boom.....? En zijn ze echt lekker en eetbaar....?
  Ben zeer benieuwd.....lijkt me wel wat voor in eigen tuin.....

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is goed te doen. Nu staat hij bij ons wel heel beschut en in de volle grond. Het wordt echt een grote boom. Maar hier en daar snoei ik altijd wat takken weg. Wel vriezen de takken elke winter wel wat in. Maar hij loopt altijd gewoon weer uit en krijgt weer vruchten. Onze vijg is een groene vijg, maar een vriendin van mij heeft een blauwe vijg. En die doet het ook goed in het midden van het land. En ze zijn echt zalig om te eten, wat zoetig van smaak, heerlijk met slagroom ook. Tjaa alleen niet zo goed voor de lijn, maar goed lekker eten en genieten is ook belangrijk toch?

   De vijg is ook heel makkelijk te stekken. Als je iemand kent die er een heeft, hoef je alleen maar een verse tak af te knippen en deze in het water te zetten zodat hij wortels gaat vormen. Zet hem alleen op een krant in een aparte ruimte, want het ruikt naar kattenurine en er komt een plakkerige substantie vanaf. Dat wil je dus niet in de vensterbank. De boom in de tuin geeft trouwens geen vervelende luchtjes af, helemaal geurloos.

   Nou ben benieuwd of je het gaat uitproberen.

   groetjes Roelie   Verwijderen
 8. Prachtige gezellige tuin hebben jullie met zo'n lekkere oude muur! Mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi om een gierzwaluw van dichtbij te zien maar goed dat hij zijn reis heeft kunnen vervolgen.
  Je tuin staat er prachtig bij en leuk met een pomp en het stalraam erin.
  De blauwe regen gaf hier de tweede keer maar een paar bloemen maar van de eerste keer heb ik erg genoten. Hij groeit n.l. over de lengte van de schutting en is zo'n 15 meter lang.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wel bijzonder een gierzwaluw in de tuin ,,, mooie tuin hebben jullie ..

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn man is een fervente vogelaar en heeft even naar de gierzwaluw gekeken. Hij vertelde dat de gierzwaluw inderdaad heel moeilijk loopt vanwege de korte pootjes. Als je een gierzwaluw vindt kun je hem proberen hoog in de lucht te gooien. Vaak helpt dat volgens hem, het is heel moeilijk om vanuit eigen kracht van de grond te kopen, dat het deze zwaluw gelukt is, is heel bijzonder.
  Je hebt overigens een heel mooie tuin zeg!
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat hij weer is uitgevlogen! En wat heb je een mooie tuin; zo zagen mijn hortensia's er ook uit, voordat ik op vakantie ging en ze eerst even zonder water stonden en vervolgens een gevalletje noodweer erover heen kregen. Sindsdien zijn ze 'een beetje sneu'!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gelukkig kon de gierzwaluw weer zelf wegvliegen, wel mooi dat je die foto's hebt kunnen nemen!
  Wat heb je een gave tuin, zo leuk met die muren. Echt een tuin die rustgevend is naar mijn idee. Lieve groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ach, dat beestje! Gelukkig is-ie toch op eigen kracht weggevlogen!
  Heerlijke tuinfoto's weer!

  Lieve groet!

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het vogeltje ziet er ook een beetje zielig uit. Wel leuk om het zo eens van dichtbij te kunnen bekijken. Je hortensia's zijn prachtig. Je buxus trouwens ook. Sfeervolle tuin! Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat opmerkelijk, de gierzwaluw. Lijkt wel een beetje verdwaald.
  Je tuin ziet er prachtig en sfeervol uit en de volle hortensiabossen zijn een plaatje om te zien.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ziet het er sfeervol uit in je tuin..met recht de hortensia tuin! Erg mooi zeg en die nieuwe kleur zal zeker mooi uitpakken! Ben benieuwd naar het eindresultaat!Groeten,Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier hebben de annabellen ook veel te verduren gehad. Wat ik er al niet uitgeknipt heb omdat ze afgebroken of geknakt waren.

  fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat is de natuur mooi, genieten van een zwaluw of je mooie bloemen...
  De Annabellen hebben hier ook erg geleden, maar bloeien nu toch nog mooi.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen