De hortensiatuin.maandag 6 mei 2013

hardstenen ram

Al een tijdje was ik op zoek naar een betaalbare hardstenen ram. Uiteindelijk kwam ik via mp terecht bij een brocante winkel in het zuiden van het land, Potterieke.
Na even over en weer mailen heb ik uiteindelijk twee exemplaren besteld. Gelukkig konden ze via de post verzonden worden. Omdat ze heel erg zwaar zijn waren de verzendkosten wel wat duurder.


Zaterdag zijn ze bezorgd. De bezorger had ze netjes bij ons achter onder het afdakje neer gezet. Arme bezorger, hij heeft zich waarschijnlijk een breuk gesjouwd aan het pakket. Ook moest hij nog een paar treden naar beneden, vanwege het hoogte verschil in onze tuin.


Mijn dochter en ik konden het niet nalaten om er allerlei foto's van te maken. Zelfs heb ik mijn oude camera toch tervoorschijn gehaald. Ondanks dat de flits kapot is, kunnen we er toch nog wel goed met fotograferen. Beter dan met mijn tablet. Met de tablet krijg je geen diepte in de foto's en kun je niet inzoomen.


Nog even een totaalplaatje van de hoek waar de schouw is geplaatst.Eerder had ik al bij  Seizoen en Stijl een betonnen ramshoofdje gekocht, deze staat erg leuk als decoratie in een schaaltje. 


Maar het zou ook leuk zijn als het ramshoofd wordt bevestigd op een rechthoek van oude delen. Als een soort schilderij.


Een fijne week voor iedereen, Roelie en de schaapjes, mmmeeeeehhhhheeeehhhhh
15 opmerkingen:

 1. Gaaf hoor, ik heb er ook 2 besteld, maar dat kan nog wel even duren, ik geniet alvast van de jouwe.
  Mooie foto's ook.

  Fijne Dag,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn zo leuk, zelf heb ik er ook een. Die is volgens mij wat anders van kleur, maar die heb ik dan ook al een aantal jaren. Nu staat hij naast de spiegel in de gang.
  En die van S&S zijn en blijven ook zo leuk.
  Maar die schouw, Wauw hier ben ik wel een tikkie jaloers op hoor.

  Fijne zonnige week
  Lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je toch een geweldige schouw! Maar dat heb ik al eens eerder gezegd toch? De rammen staan er erg leuk op. Ik heb ook een haard maar die is vrij strak. Dit hebben we gedaan omdat we niet veel ruimte ervoor hadden. Toch is hij wel leuk en gezellig. Binnenkort wil ik hem wel een ander kleurtje gaan geven zodat hij er wat robuuster komt uit te zien.
  Groeten
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je schouw ook prachtig. Had ook graag eentje willen hebben, maar het werd ons afgeraden. Maar stiekem vind ik ze nog steeds veel mooier dan onze houtkachel. Maar daar ben ik ook wel blij mee hoor. Je rammen staan er prachtig op.
  Groetjes, nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi !
  en wat heb je een gave schouw!!

  Fijne week!

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja mooi, dat je er twee hebt gedaan! Staan prachtig op de mooie schouw. Ik weet niet of je van de plantjes bent, maar misschien op de hoeken een speels plantje?
  Echt een mooie aanwinst hoor!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vermoed dat de bezorger zich wel heeft afgevraagd wat er toch in hemelsnaam in het pakket zou zitten, met zo'n gewicht! Maar je mooie aanwinsten zijn binnen en daar gaat het om. Ik vind je schouw ook heel erg mooi!

  Fijne dag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zijn ze, ze passen super in je interieur!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet het er gezellig uit daar! Mooi en leuk dat je zo geslaagd bent met je schaapjes...!wat kun je dan weer blij zijn met zoiets he? Lekker genieten en fijne dagen deze week! Groeten,Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een bof dat jij je rammen hebt zeg, op dit moment zijn
  er veel mensen op zoek naar deze variant.
  Het staat heel mooi, goede keus hoor.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jemig die zijn mooi zeg!
  Staan ook geweldig op dat plekje.
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel erg mooi, die twee daar. En dat kopje ook trouwens. Prachtige aanwinsten.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi hoor, geniet er maar van!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De rammen zijn gewild! Ik snap het ook wel, ze zijn prachtig! Staat ook heel mooi op je prachtige schouw. Dat rammenkopje vind ik ook echt schitterend, zeker als het dadelijk op zo'n plankenschilderij hangt. Echt stoer en weer eens wat anders!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ze staan prachtig zo op je mooie schouw, je wordt al helemaal "stamkamerachtig" hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen