De hortensiatuin.



woensdag 30 maart 2016

Nieuwe tafel in de maak

We waren al een tijdje op zoek naar een mooie tafel voor in de woonkamer. Daar staat een grenenhouten uitschuifbare ovale tafel die ik lang geleden al wit geschilderd heb. Nu past de kleur niet meer helemaal bij onze andere spullen en wilde ik heel graag een tafel van oud hout.

Maar dan is het nog best lastig om een tafel naar onze smaak te vinden. Wij hebben ook allebei een heel andere smaak. Vaak is het een  houtsoort van wat mindere kwaliteit of teakhout, daar zijn we allebei geen fan van (voor binnen tenminste). Laatst hebben we wel een mooie tafel gezien van een oude deur, maar daar zat (vonden wij) een niet zo mooi onderstel van metaal bij. En het was niet mogelijk om andere poten te kiezen.

Daarom had ik eigenlijk al besloten onze grenen tafel kaal te gaan schuren en dan met loogbeits en wasvernis te gaan verouderen.

En toen kwam er een berichtje van Anja Otto voorbij op Facebook, met onderstaande foto's. Meteen heb ik gevraagd of we mochten komen kijken.

Deze tafel staat in het huis van Anja en het is een project van haar in samenwerking met Jeroen
van der Ham van Hamsmade.





 Anja heeft een prachtig ingericht huis, en we werden gastvrij ontvangen met een kop koffie. Ik heb daar ook weer inspiratie opgedaan.

Dus de afgelopen dagen hebben we geschoven en gemeten en weer geschoven en gemeten. Het is best lastig inschatten welke formaat tafel het best zou passen. En ja hoor vandaag is de tafel besteld, spannend.

En we gaan hem ophalen als hij klaar is bij Hamsmade in Woubrugge, dus wellicht kunnen we dan ook daar nog inspiratie opdoen.


Dit is onze tafel, hij wordt dus niet geschuurd en verouderd, maar staat te koop op marktplaats.


Onze dochter heeft met pasen nog voor een heerlijk ontbijtje gezorgd. Deense kaneel rolletjes, zalig.


Lieve groet
Roelie


woensdag 23 maart 2016

Oefenen met de camera

De afgelopen tijd heb ik samen met onze dochter flink geoefend met de nieuwe camera. Het is zo heerlijk om daar mee bezig te zijn. Ik vergeet dan alles om mij heen.
Hieronder een aantal foto's die zijn goed gekeurd. We zijn namelijk best streng voor ons zelf. 
 
 
 
 






 

Al deze bloemen geven een heerlijk voorjaars gevoel, heerlijk met het zachte weer van vandaag.
 
Fijne week voor iedereen en als jullie het leuk vinden neem ook eens een kijkje op mijn Instagram account. Ik post daar regelmatig foto's onder mijn eigen naam.
 
Lieve groet, Roelie

woensdag 9 maart 2016

Viooltjes

Voorzichtig breekt bij ons nu het zonnetje door. Voor het voorjaars gevoel had ik al wat viooltjes in huis gehaald. Mooie bloemen om vandaag eens te fotograferen samen met mijn dochter. Ook zij is een fan van fotograferen en heeft voor mij en zichzelf een mooi logo ontworpen. Hieronder kunnen jullie een selectie van de foto's zien.
 




 

Ook hebben we nog even geëxperimenteerd met het maken van een druppel reflectie foto. De weerspiegeling was heel erg moeilijk, dat moesten we echt samen doen. Na veel geduld was dit uiteindelijk het eindresultaat. Hier moeten nog maar eens meer mee oefenen.
 


Ook hebben we een aantal foto's met de macrolens gemaakt, maar het is af en toe nog een hele uitdaging. Hieronder een aantal van de foto's:






Nu alleen de opstelling nog even opruimen ;)
 
 
Bedankt voor alle lieve reacties die ik heb ontvangen naar aanleiding van de photodiary bij de Wemelaer en welkom aan alle nieuwe (stille) volgers.
 
Lieve groet Roelie