De hortensiatuin.



woensdag 12 oktober 2016

Herfst

Vandaag had ik absoluut geen zin om naar buiten te gaan. Het is met 10 graden wel even wennen weer dat het echt herfst is. De herfst is wel een prachtig seizoen, met warme kleuren. Thuis heb ik daarom ook weer de kleine rozenbottels in een pot staan.






 En ook ben ik weer een beetje aan het schuiven. Binnenkort krijgt de tv een ander plekje in de kamer. Hierdoor kunnen we voor het eerst sinds jaren de fauteuils op een andere plek gaan zetten.

En we zijn van plan om nog een keer behoorlijk te gaan verbouwen. Al jaren zijn onze keuken en badkamer aan vervanging toe. Maar we hadden geen idee wat we nu wilden en de ideeen die we hadden lagen mijlen ver uit elkaar. Binnenkort gaan we met iemand om de tafel die met ons mee kan denken. Een deel van het plan is om de keuken te verplaatsen naar de achterzijde van ons huis ;)

Vandaag had ik geen zin om naar buiten te gaan, maar ik heb nog wel een paar foto's die de afgelopen week zijn gemaakt. Ik merk dat ik helemaal verslaafd ben geraakt aan het fotograferen. Sinds een tijdje ben ik lid van Zoom. Daar leer ik heel erg veel, maar belangrijk is ook dat ik anders ga kijken naar de natuur en naar mijn eigen foto's. 


Tegenwoordig bewerk ik ook alle foto's, die ik in raw formaat maak, in photoshop. Sinds kort gebruik ik daar ook een mooie plugin voor, de nik filters van google. Hiermee kun je je foto's prachtig bewerken en worden ze nog mooier.








Mijn stijl van fotograferen is langzamerhand aan het veranderen.

Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vorige post en op Instagram, fijne week allemaal

lieve groet Roelie

22 opmerkingen:

  1. Je foto's zijn echt prachtig. Mijn favoriet van deze post is die met de grote boom. De robuuste stam en wortels vind ik zo mooi. Prachtig vastgelegd!
    Gr, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je foto's zijn echt prachtig. Mijn favoriet van deze post is die met de grote boom. De robuuste stam en wortels vind ik zo mooi. Prachtig vastgelegd!
    Gr, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's maak je. Op insta geniet ik er ook altijd van! Zo dicht bij de natuur...mooi.
    Van je huis kan ik ook genieten, ziet er mooi als 1 geheel uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, je fotografeert inderdaad heel mooi. Ik breng er weinig van terecht maar eerlijk gezegd boeit het me ook niet. Maar ik geniet altijd wel van mooie plaatjes. Spannend zo'n verbouwing. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Grootse plannen hebben jullie , ben benieuwd hoe jullie , jullie smaken gaan samen smelten tot één geheel.
    De foto's zijn echt prachtig , mijn favoriet is ook de boom met de bovenliggende wortels , het heeft zo iets mysterieus .
    Nog een fijne gezellige avond !
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige foto's.........Wij zijn de boel hier ook aan het opknappen....van boven naar beneden....maar niet zo drastisch als bij jullie hoor!! Fijne dag...Jac..........

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie post met prachtige foto's! Jouw huis is ook echt een plaatje hoor. Fijn dat er zo langzamerhand weer meer bloggers een post gaan schrijven (de zomer was daarvoor ook te mooi). Zó gezellig weer! Ik heb er ook weer één in de maak :-)

    groetjes Marry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie post met prachtige foto's! Jouw huis is ook echt een plaatje hoor. Fijn dat er zo langzamerhand weer meer bloggers een post gaan schrijven (de zomer was daarvoor ook te mooi). Zó gezellig weer! Ik heb er ook weer één in de maak :-)

    groetjes Marry

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Roelie,
    Leuk hoor, zo'n fijn herfstsfeertje in je huis.
    En wat een mooie foto's maak je. Die allerlaatste vind ik echt geweldig mooi...
    Fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke plannen voor in huis, ik ben heel benieuwd en hoop dat jullie samen tot een aantal goede ideeën komen. Macro fotografie vind ik ook heel mooi, maar ik ben er nog niet zo bedreven in. Ik zou mij er meer in moeten verdiepen, ondertussen geniet ik van jouw prachtige foto's!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De foto's zijn weer prachtig. En ik bewerk ze in lightroom.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bedankt voor het delen van je foto's, ze zijn prachtig!

    Groetjes Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Tsss......je praat al in vaktaal ;) Kun je je zo aansluiten bij ZOOM? En hoe gaat dat dan? Vind je beelden prachtig, je lijkt wel een pro ;) En van de rest snapte ik dus niets haha....een plugin ;) dus ha.....maar genieten doe ik hier zeker

    Fijn weekend

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi ja zeg, ik zie het nu ik het terug lees ;) Ja iedereen kan zich aansluiten bij www.zoom.nl en je kunt dan foto's uploaden waar je reacties op krijgt. Nu zitten er ook mensen tussen die het blijkbaar leuk vinden om je foto's af te kraken. Maar gelukkig zijn er ook heel veel mensen die opbouwende kritiek geven of je zelfs willen helpen met bewerken en allerlei technische dingen delen. Volgend jaar ga ik zelfs met een groepje een workshop doen in een botanische tuin. Het is heel erg leuk. groetjes Roelie

      Verwijderen
  14. Wat een mooie foto's Roelie .....fijn weekend liefs Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Roelie,
    Jouw foto's zijn weer erg mooi, daar mag je trots op zijn!
    Groetjes,Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige foto's, van zowel jullie huis als de natuur :)
    liefs,
    mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Stuk voor stuk fraaie foto's hoor! Leuk dat je zo bezig bent met fotografie! (Ik ben er sinds kort ook 'ingedoken'.)
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zo prachtig die foto;s van jou! Ik zou er jaloers op worden!Ik ben bij een fotoclub en daar leer je niet de techniek van het fotograferen maar het "kijken". En daar ben ik nog niet zo goed in. Maar leren kun je altijd hè!
    Ook hebben we daar een soort subgroepjes die met elkaar op stap gaan en aan het einde van het jaar een presentatie geven. Ik ben nu bezig met landschappen. Wel leuk om te doen!

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooie foto's heb je gemaakt . Succes met de verbouwing!

    BeantwoordenVerwijderen