De hortensiatuin.



zondag 20 september 2015

Zandstenen trog



Jaren geleden hebben we van onze schoonzus, die met het huis in Frankrijk, een zandstenen trog of bak gekregen.


Soms had ik er plantjes in, en soms vulde ik hem met leuke spulletjes die bij het seizoen paste. Zoals mosballen of sparrenappels. Ook heb ik hem eens gevuld met fossielen of schelpen. Maar hij had altijd al een mooie plek in onze tuin.


Een tijdje terug  zijn we op bezoek geweest bij Esatto en daar zag ik in het toilet een meubel met een wasbak die wel een beetje weg heeft van onze trog. In eerste instantie dacht ik helemaal niet aan onze trog. Maar na een paar weken kwam toch het idee om hem op onze steiger houten tafel te zetten.


Toen hij daar eenmaal stond, bedacht ik ook nog dat we oude koperen kranen hadden liggen. Peter heeft de mooiste op een steigerplankje geschroefd en achter de trog geplaatst.


Er komt dus geen water uit, nou ja behalve als het flink regent ;) 


Nu is het bijna een soort buiten keukentje geworden. Super leuk om mooie foto's van te maken. Die trouwens nog met mijn oude toestel zijn gemaakt op een mooie zomerse dag.





Tot slot nog een paar foto's die met de nieuwe camera zijn gemaakt. Ik vind het heerlijk om de camera uit te proberen. Het is best lastig om zelf het diafragma, sluitertijd en witbalans in te stellen. Maar door veel te oefenen zie wel wat het doet met je foto's. Zoals met deze bovenste foto. Daar had ik het diafragma binnen bijna dicht gezet zonder extra belichting van de flits is hij erg onderbelicht. Maar hierdoor springt de reflectie in de druppel er heel erg uit. Zelf vind ik hem wel "kunstig" geworden.






Welkom aan de nieuwe volgers van mijn blog. Nog steeds vind ik het super leuk dat jullie mijn posten en foto's komen bekijken. 

Gezellige zondag, lieve groet Roelie

woensdag 9 september 2015

Mijn nieuwe camera en ik

Het lijkt alsof mijn nieuwe camera en ik onafscheidelijk zijn. Naast wat stillevens heb ik ook een paar gewillige fotomodellen gevonden, die heel ontspannen poseerden. Een paar van deze foto's wil ik graag met jullie delen in een eenvoudige foto post.




























woensdag 2 september 2015

Make-over voor de kapstok

De afgelopen periode heb ik zoveel ideeën opgedaan uit woonbladen, van andere blogs en winkels waar ik iets mee wilde gaan doen. Om van gedachten en ideeën naar daden te komen, heb ik eerst alles eens opgeschreven. Vervolgens heb ik gekeken wat de makkelijkste klussen waren en wat ik aan materialen had en nog in huis moest halen.

Zo heb ik bedacht dat eerst de kapstok op onze slaapkamer een metamorfose ging krijgen.  Jaren geleden hebben we een oude brocante houten plank met haken gekocht. Deze was met witte kalkverf behandeld en daarna geschuurd. Hieronder zie je meteen het eind resultaat. Deze foto heb ik als eerste geplaatst, haha, dat vond ik mooi voor deze post.


Zo zag de kapstok er eerst uit. Het paste heel mooi in een brocante slaapkamer. Ik ben een echte kapstok fan. Het neemt heel weinig ruimte in en je kunt er geweldig met decoreren.


Ook heel erg handig om je sjaals en tassen op te hangen.


Bij Esatto had ik eerder al loogbeits in de kleur geloogd eiken en wasvernis in de kleur walnoot gekocht voor onze tafel. Maar omdat ik eerder nog twijfelde over het resultaat voor onze tafel, heb ik de kapstok ook als tweede test voor de kleur gebruikt.


Zo zag de plank er onbehandeld uit, nadat de witte verf met afbijt van painting the past is behandeld.




Hieronder het resultaat van de eerste behandeling met loogbeits. Bij Esatto hebben ze me verteld dat de beits pas na ca 24 uur is uitgewerkt. Dus heb ik deze keer ook gewacht met de wasvernis op te brengen om te zien wat de kleur uiteindelijk zou zijn.





Eerst dacht ik toch nog een tweede laag op te brengen, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan.


Bovenstaande foto is het resultaat na het opbrengen van één laag wasvernis.


Het eind resultaat is prachtig geworden vind ik zelf. 

Ook heb ik nog een kralen ketting gemaakt van klei. Deze ketting had ik gezien in een post van Monica van het Moonhuis. De klei heb ik gekocht bij de action. De kralen heb ik behandeld met kalkverf van Carte Colori in de kleur Nero. Een oude geitenbel heb ik aan het uiteinde van de ketting geknoopt. Het effect daarvan is heel leuk geworden.














Ik ben zelf super trots op het resultaat en kan daar dan weer enorm van genieten.


 Tenslotte nog een paar mooie foto's die ik heb gemaakt met mijn nieuwe camera. Het is er nu echt van gekomen. Ik werkte heel veel met mijn oude compact camera. Heel praktisch omdat het een kleine camera is en je hem makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Hij doet het alleen niet meer goed, dus was al zeker twee jaar aan vervangen toe.

Omdat ik nu veel meer interieurfoto's maak, ging mijn voorkeur nu uit naar een systeemcamera. Die zijn alleen veel groter qua formaat. En als je daarnaast nog een lens erop zet, wordt het helemaal een flink gewicht om mee te dragen.

Uiteindelijk is mijn keus gevallen op een Olympus OM-D E-M10. Met de pancake lens is dit een hele mooie compacte camera, maar zelfs met de lens die ik erbij heb gekocht is hij heel normaal van formaat. Nu nog oefenen met foto's maken, want er zijn zoveel functies en mogelijkheden.







Binnenkort komen er nog een paar leuke posten, over een zandstenen trog, ons toilet en een B&B in het centrum van Apeldoorn.

Fijne week allemaal

Lieve groet Roelie