De hortensiatuin.



woensdag 26 augustus 2015

De nieuwe stoelen zijn binnen

Inmiddels zijn we weer terug van vakantie en weer aan het werk. Ik moet zeggen dat het mij deze keer wat moeite kost om te wennen aan het gewone ritme. We hebben zo'n zalige vakantie gehad op Kreta dat ik  het vrije vakantie gevoel niet zo goed los kan laten.

Vlak voor we op vakantie gingen zijn onze stoelen gelukkig alsnog gearriveerd. We hebben een hele tijd zonder stoelen geleefd. Ik had ze namelijk begin dit jaar al op marktplaats te koop aangeboden. Ze waren ook al heel erg snel verkocht. 


We zijn inmiddels heel erg blij mee. Maar dat was in het begin wel even anders.


We hadden houten stoelen met rieten zittingen die weinig ruimte kosten in onze, niet al te grote, woning. Je kon ze volledig onder de tafel schuiven, heel praktisch. Daarna hebben we zelfs een half jaar geen stoelen gehad. Wat nog meer ruimte gaf  in huis.


En toen kwamen onze mooi stoelen, veel en veel groter dan onze oude stoelen. Ik had er zo'n spijt van. Maar ja gekocht is gekocht. 


We hebben geschoven met de meubels. De tafel uitgeschoven en heel snel weer ingeschoven. De tafel op een andere plek gezet. De stoelen geschoven rond de tafel, en nog veel meer, hihi. Het was vast komisch om te zien.


 Op het laatst hebben we alles gewoon maar zo neergezet zoals het was met de oude stoelen. We realiseerden ons ook wel dat we weer opnieuw zouden moeten wennen.


En toen we na de vakantie heerlijk uitgerust terug kwamen, was het in één keer helemaal goed en zijn we nu echt heel erg blij met deze heerlijk zittende stoelen. Ze zijn bekleed met een prachtige grijze vintage  linnen.















Nu alleen nog de tafel behandelen. Deze is nog wit. Met het linnen tafelkleed erover staat het heel goed. Maar ik ga met loogbeits van Esatto aan de slag zodra het een weekje mooi weer wordt. Want ik wil de tafel in de tuin gaan afbeiten en behandelen. Het risico dat ik zou knoeien op de eikenhouten vloer wil ik niet lopen.




 Ook in de keuken staan de stoelen prachtig. Het zijn exact dezelfde stoelen, met dezelfde stof bekleed, maar dan zonder leuningen. Zo past alles goed bij elkaar. Als we de tafel uitschuiven in de kamer, passen deze stoelen er mooi  bij. 


Tot zover de stoelen post.

Welkom aan de nieuwe volgers. Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en degenen die nog gaan wens ik alvast een hele fijne vakantie. 

Lieve groet Roelie