De hortensiatuin.



vrijdag 5 juni 2015

Creatieve projecten


Dit is een van de resultaten van het knutsel project. Toevallig wilde ik een voetenbankje wat ik ooit eens had bekleed met een vrolijk stofje opruimen. We gebruikten het nooit omdat de hoogte niet goed was en ik kon er ook eigenlijk niet meer iets moois van maken. Terwijl ik het omgekeerd buiten had neergelegd viel mijn oog op de pootjes. En in een keer zag het ornament voor me. Ik heb deze vorm al verschillende keren voorbij zien komen bij andere bloggers, die ook zo’n ornament hebben gemaakt.


De voet heb ik jaren geleden een keer bij een marktje op de kopt getikt. Ik vond hem zo ook al mooi. Omdat er al een gat in zat was hij heel goed geschikt voor dit ornament.


Ik had wel wat hulp van Peter nodig. Ten eerste om de ringen en lijm te vinden in onze rommelige schuur. Maar ook met het lijmen want dat was nog best wel lastig. Mijn oude venetiaanse flessenstop moest er bij dit project aan geloven. Hij is niet zo praktisch in het gebruik, dus ook deze lag maar in een laatje weg gestopt. Peter die snapte helemaal niet wat ik aan het doen was en moest enorm lachen.


Als eerste heb ik voor de randjes een beetje muurvuller gebruikt om deze op te vullen. Daarna heb ik het ornament helemaal in de zwarte primer gezet.


Vervolgens eerst een laag corrifondo aangebracht. Toen deze helemaal goed was opgedroogd heb ik de eerste laag kalkverf, in de kleur sculptura van carte colori, aangebracht.


Voor de volgende twee lagen  heb ik kalkverf black truffle, die ik had besteld via Esatto gemengd met de kleur sculptura. De verhouding is ongeveer één lepel black truffle en drie lepels sculptura. Ik heb het eerst even uitgetest en het droogde heel mooi op. En als laatste heb ik wat muurvuller poeder er overheen gestrooid.


Toen het helemaal droog was heb ik de poeder wat uitgewreven en hier en daar met een kwast water uitgesmeerd. Dat water gaf ook weer een heel leuk effect op de kalkverf. Het wordt er wat meer vlekkerig door. De kleur benaderd de kleur nero van carte colori. Maar het is net wat minder blauw en iets meer bruin.


En dit is het resultaat, daar ben ik best trots op. Niemand die meer ziet wat het ooit is geweest als je deze post niet hebt gelezen.


Boven zijn we ook flink bezig. De kamer van onze dochter gaan we nu helemaal opknappen als logeerkamer. De kast die nu op onze studeerkamer staat wil ik straks mooi opknappen en daar een plekje geven. Nu ben ik deze kast aan het leeghalen. Dat is overigens een verschrikkelijke klus. Wat kan een mens toch allemaal bewaren in zo’n kast zeg. In de kast kwam ik ook twee dozen tegen. Ooit eens bij de kwantum gekocht voor vijf gulden.


Eigenlijk wilde ik ze weggooien, maar ik had nog een restje verf over van het ornament. En ik dacht nou ja waarom probeer ik ze niet te verven. Ik kan ze altijd nog weggooien. Voor één doos had ik precies genoeg. De andere heb ik met home deco verf van de action geschilderd. Ik had een roze achtige kleur meegenomen. Het blijkt een hele mooi poeder roze/lila achtige kleur te zijn. De draagtouwtjes heb ik in een beetje verdunde loogbeits gelegd.


Deze dozen krijgen van mij een mooi plekje in het zicht in ons huis. Die ga ik nu echt niet meer weggooien.





Boven nog een mooie vondst op de kofferbakmarkt in Leusden met de pinksterdagen. Voor vier euro heb ik mooi heel klein kaasvat op de kop getikt. Daar ben ik super blij mee.


Het beloofd vandaag een echte zomerse dag te worden. Toevallig valt deze precies op mijn vrije vrijdag, ik werk de ene vrijdag wel en de andere niet, dus dat is echt boffen dat het vandaag zulk lekker weer is.

Fijn weekend voor iedereen, lieve groet Roelie

ps de nieuwe stoelen laten nog even op zich wachten. We kregen vorige week bericht dat de levering wordt uitgesteld. Waarschijnlijk wel  5 tot 6 weken. Dus dit is een goed oefening voor mij in geduld hebben ;)