De hortensiatuin.



donderdag 16 april 2015

Nieuw jasje voor ons huis en voor mijn blog

Vorig jaar hebben we besloten een andere kleur verf voor ons huis te gebruiken. De kozijnen en luiken waren ook wel hard toe aan een nieuw laagje verf. We hebben gekozen voor staalgrijs. Het is een enorm verschil met de groene kleur die er eerst op zat.


De gevel zelf was eerder al opnieuw gestucadoord door onze hele lieve buurman, hij heeft een stucadoorsbedrijf gehad en heeft dit voor ons nog gedaan, terwijl hij al met pensioen was gegaan. Natuurlijk genieten de buren nu ook wel van een heel mooi uitzicht, haha. Op onze beurt genieten wij ook weer van het uitzicht op hun tuin. Het huis van de buren ligt was verder naar achteren, waardoor wij op hun prachtig onderhouden tuin uitkijken.


Ook de gevel plint is door een gespecialiseerd bedrijf gereinigd, opnieuw gevoegd in een mooi grijze kleur en meteen geïmpregneerd tegen vocht. Met onze muren van enkel steen is dat wel nodig.

Het resultaat daar zijn we heel erg blij mee. Wij wonen in een oud arbeiders huisje dat is gebouwd in 1917. We hebben zelfs nog een oude foto gevonden van ons huis. Het is het huis aan de linker kant met (toen ook al) de luiken. Toen zat de voordeur er nog in, daar zit nu een groot raam.


We hebben deze foto in een mooie oude lijst gedaan zo kunnen we nog eens terug kijken naar het verleden. In de tijd dat er nog geen of weinig auto's waren. De straat was nog onverhard en er was nog geen stoep maar een grasberm, laat staan parkeerplaatsen vol met auto's.


 Wat een verschil met de situatie van nu. We wonen in het centrum van ons dorp. En onze straat is een soort van ontsluitingsweg van het centrum geworden. Dus wordt er volop geparkeerd en is er veel verkeer in het oude smalle straatje. Nou ja in het centrum wonen heeft natuurlijk ook wel voordelen.










Ook van de schuur hebben we alle kozijnen en deuren geschilderd in de mooie grijze kleur. 


Zelfs het vogelvoeder huisje dat mijn vader nog heeft gemaakt moest eraan geloven. Hij is nog net te zien aan de linkerkant achter de tweede beukenhaag.



Nog even een detailfoto van het nieuwe zwarte beslag wat we op de poortdeur hebben geplaatst. Nu is het plaatje helemaal klaar aan de buitenkant. En kunnen we ervan gaan genieten. Maar we gaan natuurlijk ook wel binnen verder. We (lees ik en vooral niet Peter) hebben nog heel veel plannen en ideeen.

Daarnaast zullen jullie wel hebben gezien dat het uiterlijk van mijn blog ook is veranderd. Een nieuw kleurtje en toch nog een nieuwe header. Ik heb het aangedurft een hele nieuwe header te maken met picasa. De vorige vond ik ook al mooi geworden. Maar deze vond ik  zelf nog mooier. Het was wel een klus hoor. Ik dacht op een moment, waar ben ik aan begonnen. Alles was verplaatst en sommige dingen kreeg ik echt niet meer goed. Maar gelukkig had ik tijdens de paasdagen bezoek van onze dochter Anke. Zij heeft gelukkig geholpen alles weer goed te krijgen. Met dit als mooi resultaat.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden even mee te kijken naar de buitenkant van ons huis. 

Gezellig weekend straks,

Lieve groet Roelie





vrijdag 3 april 2015

fijne paasdagen

Fijne paasdagen voor iedereen


Lieve groet, Roelie