De hortensiatuin.



maandag 19 augustus 2013

Verdwaald in de hortensiatuin

We hadden vlak voor de vakantie wel een heel bijzondere gast op bezoek. Hij loopt waggelend en vallend door de tuin op zoek naar een schuilplekje. Wij dachten dat deze zwaluw gewond was omdat hij niet goed kon lopen. Het blijkt echter een gierzwaluw te zijn. Zij komen normaal gesproken niet op de grond en slapen zelfs in de lucht. Ze kunnen dus ook niet goed lopen.


Maar uiteindelijk op een ochtend is hij toch weg gevlogen. Het is hem gelukt om vanuit onze kleine tuin weer op te stijgen en weg te vliegen. Gelukkig maar. Het is een prachtige kleine vogel.


Nog even een paar foto's van onze hortensiatuin, nog net genomen voordat de heftige buien zijn lostgebarsten in augustus.




De blauwe regen bloeit voor de tweede maal, zelfs op dit moment zitten er nog drie bloemen in. 

En de nieuwe kleur van ons huis wordt al zichtbaar op de schuurdeur. Een prachtige kleur blauw/grijs, hij heet ook eisengrau. We hebben nog heel erg getwijfeld of we een meer antraciet kleur zouden kiezen. Maar het is uiteindelijk deze kleur geworden. Ik ben benieuwd hoe ons huis er straks uitziet met de nieuwe kleur.




Nu zijn de hortensia's al behoorlijk plat geregend en veranderen ze van kleur. Ze worden wat groenig maar er zitten nog steeds witte bloemen tussen.

Inmiddels worden de vijgen steeds rijper, dus binnenkort kunnen we er lekker van smullen. Je ziet wel een verschil met de zuidelijke landen. Daar zagen wij al heel veel rijpe vijgen in de bomen hangen. Hier moeten we helaas wat meer geduld hebben. 

Fijne week voor iedereen,

Roelie