De hortensiatuin.



vrijdag 28 juni 2013

Zomer

Zo rond deze periode breekt meestal een drukke tijd aan. Collega's gaan op vakantie, daardoor is het drukker op het werk. De voorbereidingen voor onze eigen vakantie. En niet te vergeten het werk in de tuin en het huis. Dus weinig tijd om zelf een leuke post te maken. Wel lees ik elke week jullie posten. En geniet van de verhalen en de prachtige foto's.

Het is prachtig weer voor alle planten, struiken en bomen. 

   
De kamperfoelie bloeit prachtig en ruikt ook zalig.


De klimhortensia staat er ook goed bij. Als je er onderdoor loopt dan hoor je het zoemen van de bijen en de hommels. Hun poten helemaal vol met stuifmeel. Ze kunnen nog amper vliegen.


En de hortensia's annabelle die groeien maar door. Ze zijn later in bloei dan andere jaren, maar ze zitten vol met knoppen. Ik kan niet wachten tot het weer één witte zee van bloemen is.

Fijne vakantie voor iedereen, Roelie

donderdag 13 juni 2013

Van lindeboom tot tuintafel

Al heel lang is er in onze straat een stukje grond dat braak ligt. Nu gaan ze er binnenkort toch een huis bouwen. De grond is verkocht en de lindebomen zijn omgezaagd. Wel zonde hoor van die prachtige bomen.
Deze bomen waren behoorlijk oud en groot. Dus er lag uiteindelijk veel hout. Waaronder een aantal dikke schijven.

Ik was er al een paar keer langs gelopen en kreeg zo het idee voor een tafel voor in de tuin.

Ik heb de eigenaar gevraagd of wij een schijf mee mochten nemen naar huis.
Hij had daar geen bezwaar tegen. Maar het naar huis halen van de schijf was een nog niet zo eenvoudig. De boom was ongeveer 70 jaar oud en de schijf weegt ongeveer 40 à 50 kg. Het was een hele toer om de boomschijf in de kruiwagen te tillen en naar ons huis te rijden.
Maar het is gelukt

We hebben drie stoere wielen gekocht bij de doe-het-zelf-winkel. De bovenkant van het hout hebben we behandeld met groene zeep, hierdoor ziet het er wat vergrijsd uit. En dit is het resultaat.







.Door de wielen kunnen we hem zo naar een andere plek rijden of als voetenbankje gebruiken. Wel zal op een gegeven moment het schors gaan los laten. Maar dat is dan misschien ook wel weer mooi.

Tot slot nog wat tuinfoto's. Ik kan niet genoeg krijgen van het fotograferen ervan.


De hortensia's waarvan er veel in onze tuin staan hebben nu allemaal alweer knoppen. Straks is het weer een grote witte bloemenzee.


De kamperfoelie zit ook in de knop. Je kunt zien dat we aan het schuren zijn geweest in de tuin. Alles zit onder een dun laagje stof. Daardoor lijken de knoppen nog mooier.



En de vijgen, ik kijk er met verwondering naar. Ondanks het best wel frisse voorjaar zijn de vijgen toch al groter dan vorig jaar. Ik ben benieuwd, het beloofd een goede vijgenoogst te worden


Een mooi weekend voor iedereen, Roelie

zondag 9 juni 2013

creatief met verf

In huis ben ik wat aan het schuiven met de spullen en terwijl ik van alles aan het verplaatsen was bedacht ik dat mijn gietijzeren vaas eigenlijk een matte zwarte kleur hoorde te hebben. Ik zag het al helemaal voor me, ik wilde een vaas met ballen. Een paar mooie oude houten ballen. Ook heb ik nog een bal die ik ooit heb gemaakt met jeneverbessen en kopspelden. En ik heb nog een witte bewerkte bal, deze krijgt van mij ook een make-over, met kalkverf.






Toen ik zo aan het schuren en schilderen was wilde ik meteen het oude eikenhouten tafeltje aanpakken. Het tafeltje is een erfstuk van mijn zwager. Het zag er wat geel -bruin uit en mocht wel een wat meer grijs uiterlijk krijgen.


Nu ziet het er zo uit. Het past nu veel beter bij onze andere spullen



In de tuin ligt nu nog een doorsnede (schijf) van een lindeboom. Ook hier gaan we creatief mee aan de slag. Meer hierover in mijn volgende post.

Fijne week, groetjes Roelie

zaterdag 1 juni 2013

Puur en andersfair

Vandaag zijn we naar de fair in Putten geweest.

Het was een gezellige kleine fair. Met een aantal leuke kramen.

Er waren wel drie kramen van Seizoen & Stijl.

Daar heb ik een leuke krans van steeneik gekocht 

en een houten ornament.


We hebben er ook heerlijke rabarber en bosbessen muffins gekocht.


en een zalig stokbrood met olijven.


Ook heb ik de afgelopen week nog een bos met pioenrozen gekocht. Ik dacht dat de kleur donker roze zou zijn.

 Maar het blijkt een prachtige  diepe rode kleur te zijn.



Fijne zondag voor iedereen, Roelie