De hortensiatuin.



zaterdag 25 mei 2013

Luikse markt

Afgelopen pinksterweekend was er een Luikse markt georganiseerd in de jaarbeurshallen in Utrecht. Dit was voor het eerst dat ik van deze markt hoorde en ik wist niet precies wat ik daarvan kon verwachten.

 Ik verwachte een soort zwarte markt, zoals in Beverwijk. Maar het overtrof mijn verwachtingen. Het was een enorme hal vol met marktkramen waarop antiek, oude spulletjes en brocante was uitgestald.


 Deze twee oude houten ballen heb ik er gekocht bijvoorbeeld. Er waren zoveel kramen met mooie spullen te zien. We hebben er wel ruim twee uur rond gekeken. Met de handen in de zakken, hoor.

Want ik moet zeggen dat de prijzen erg hoog waren. Enorm hoog zelfs. Maar het is toch nog wel gelukt een paar koopjes te vinden.


Een oud kaasmes en een oude bakvorm


Een oude verroeste passer


Ook heb ik met mijn telefoon nog een paar foto's in de jaarbeurs genomen. Deze zijn alleen niet zo scherp. Maar toch even leuk om een beeld te krijgen van deze markt. Volgend jaar staat deze markt weer op ons lijstje om te bezoeken.







Ik geniet van alle berichtjes die jullie op mijn blog achterlaten. Jullie posten lees ik ook heel graag. Veel inspiratie doe ik op deze manier op en ook ontdek ik hierdoor weer nieuwe winkels en markten om heerlijk rond te neuzen.

Fijn weekend allemaal, liefs Roelie



dinsdag 21 mei 2013

Bloemen

Met mijn oude camera ben ik aan het fotograferen geslagen. En bloemen zijn in deze tijd van het jaar een goed onderwerp. 



 Deze lelietjes van Dalen heb ik gekregen van een vriendin die echt midden in het bos woont. Haar huis is omgeven door lelietjes van Dalen, prachtig.

maandag 13 mei 2013

Kofferbak markt

Het lijkt de laatste tijd wel of ik een gat in mijn hand heb. Nu is het niet zo dat ik erg veel geld uitgeef. Maar ik kom regelmatig met nieuwe prachtige spullen thuis. Door de inspiratie die ik opdoe bij het  bloggen kan ik veel oude items meer op waarde schatten. Maar de voorwaarde is dat ik er een bestemming of een plek voor moet weten.

 

Zo heb ik deze kruik gekocht voor €17,50 en was die dag meteen mijn duurste aankoop. Hij lag onder in een grote bak vol met oude rommel. Mijn oog viel eigenlijk eerst op de dop, daardoor ging ik verder met graaien in de rommelbak. En kijk eens wat eruit kwam.


Hij staat prachtig op onze verzameling fleecekleedjes voor op de bank

woensdag 8 mei 2013

Give away ontvangen

Gisteren heb ik de give away van Barry ontvangen. Leuk vond ik het om na een dag werken thuis te komen en daar zo'n mooi pakketje voor mij te vinden.

maandag 6 mei 2013

hardstenen ram

Al een tijdje was ik op zoek naar een betaalbare hardstenen ram. Uiteindelijk kwam ik via mp terecht bij een brocante winkel in het zuiden van het land, Potterieke.



woensdag 1 mei 2013

gescoord op de vrijmarkt

Wat een prachtige k(r)oningsdag was het gisteren. Vrijmarkten vinden wij altijd geweldig. Heerlijk snuffelen tussen alle spulletjes die worden verkocht. Als je iets leuks hebt gevonden nog even afdingen. De sport is toch om voor weinig iets moois te kopen. Daarna nog even op een terrasje na genieten in het zonnetje.

De buit was niet groot, maar wel mooi. Twee tinnen lepeltjes met een ooievaar (tenminste, dat denk ik) en een kleine tinnen beker.